Malzemeler:
250 mililitre Çay Çiftlik süt(ılık)
2 yemek kaşığı Çay Çiftlik Tereyağı
6 su bardağı un
100 gram toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı (silme) tuz
1 paket yaş maya
İç Harcı için: 1 su bardağı esmer şeker, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 2 yemek kaşığı Çay Çiftlik tereyağı
Üzeri için: 1/2 paket labne peyniri (yaklaşık 100 gr.), 2 yemek kaşığı pudra şekeri (şeker miktarını isteğe göre artırabilirsiniz) 2 yemek kaşığı Çay Çiftlik süt (kremanın kıvamını inceltmek akışkan hale getirmek için kullanacağımızdan miktarı göz kararı ayarlayabilirsiniz)
Yapılışı: Sütü bir sos tenceresine alın ve kaynamayacak şekilde ısıtın. Isınan sütün içerisine margarini koyun ve eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın ve ocaktan alın. Yaş mayayı ayrı bir kapta, üzerine çok az sıcak su ilave ederek eritin. Geniş bir kabın içerisine unu koyup ortasını açın. Ortasını yuva şeklinde açtığınız una tuz, süt ve margarin karışımı, eritilmiş yaş maya, şeker ve 2 yumurtayı da ekleyip, yoğurun. Kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olan hamuru yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın. İç harcı için bir sos tavasında margarini eritin. Ayrı bir kapta esmer şeker ve tarçını karıştırın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın ve 2 ayrı dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın. Açılan hamurların üzerine margarini iyice yedirin. Esmer şeker ve tarçınlı karışımı hamurun her yerine eşit yayılacak şekilde serpiştirin. Hamuru rulo şeklinde katlayın ve her biri 3 parmak kalınlığında olacak şekilde kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve çörekleri aralarında boşluk olacak şekilde dizin. Fırın tepsisine dizilen çörekleri yaklaşık 10 dakika kadar beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Cevizli Tarçınlı Çörekler altı ve üstü nar gibi kızarınca fırından çıkarın ve ilk bir kaç dakika çok sıcağı gidene kadar bekledikten sonra, hazırladığınız kremayı üzerine ilave edip servis edin. Afiyet Olsun