Malzemeler
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı Çay Çiftlik tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı Çay Çiftlik süt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
5 su bardağı su
Püf Noktası
Unu kavururken, çırpma teli kullanmak pürüzsüz bir doku elde etmenize yardımcı olacaktır.
Yapılışı: Domatesleri ortadan ikiye kesin ve kabuklarına dikkat ederek rendeleyin. Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Unu, tereyağı ve zeytinyağıyla 2-3 dakika kavurun. Domates rendesini ve salçasını, çırpma teliyle kavrulan unu karıştırırken ilave edin. Topaklanma olmamasına dikkat ederek karıştırın ve suyu yavaş yavaş ilave edin. Baharatları da ilave edin ve 10-15 dakika kaynamaya bırakın. Servis etmeden önce sütü ilave edin ve karıştırın. Afiyet olsun!