Malzemeler:
300 gr kuşbaşı dana eti
Yarım pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Az salça
Pul biber
karabiber
kimyon
1 adet patates
Çay Çiftlik Yoğurt
Yanına közlenmiş domates
Biber
Yapılışı:
Dana etini kuşbaşı doğruyoruz ve tavaya alıp yüksek ateşte pişiriyoruz. Suyunu salmasına izin vermeden daha sonra ocağı kısıyoruz. Sırayla biraz su biraz sıvı yağ ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Diğer tarafta pideyi doğruyoruz ve tavaya 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı koyup eritiyoruz. Pideleri üzerine ekleyip alt üst kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.Domatesi ve biberleri közlüyoruz. Patatesleri kibrit şeklinde incecik doğruyoruz ve bol yağda kızartıyoruz. Et yumuşayınca tereyağı, salça ve baharatları ekliyoruz. Servis tabağına aldığımız pidelerin üzerine yoğurdu servisten hemen önce gezdiriyoruz. Üzerine etleri yayıyoruz ve onun üzerine de kibrit patatesleri ekleyip sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…