Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Çay Çiftlik Sade Yağ
1/2 (yarım) su bardağı Çay Çiftlik Süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta ( akı hamuruna katılacak, sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
Aldığı kadar un
İç malzeme:
250 gr Çay Çiftlik Beyaz Peynir veya Çay Çiftlik Lor Peyniri
Yarım demet maydonoz
Yapılışı:
Yoğurt, yağ, yumurta akı, süt ve tuzu yoğurma kabında karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün. yarım saat dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopartın elinizle açtırın, ortasına peynirli iç harç koyup poğaça şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, üstlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız(180) fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.