Malzemeler:
250gr Çayçiftlik Tereyağ
1 Rakı bardağı sızma zeytinyağı
1 Rakı bardağı Çay Çiftlik yoğurt
1/4 Rakı bardağı sirke
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 Kabartma tozu
2 Çay kaşığı karbonat
1 Yemek kaşığı acı pul biber
1 Su bardağı ceviz minik doğranmış
1 Su bardağı çekirdekleri çıkarılmış yeşil veya siyah zeytin
Üstü için:
Yumurta sarısı ve ay çekirdeği.
YAPILIŞI:
Tereyağı eritin ılınsın içine sızma yağı, yoğurtu, karbonatlı sirkeyi, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın köpürünce elenmiş unu azar azar ilave edin. Ceviz, zeytin, pul biber tüm malzemeyi karıştırın yumuşak bir hamur hazırlayın (un ölçüsü kulak memesinden daha yumuşak olacak ) Ceviz büyüklüğünde hamur koparın pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralayın. Yumurta sarısına 1 kaşık su koyun çırpıp poğaçalara sürün üstüne ayçekirdagi serpin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. 35- 40 dakika fırınınıza göre pişirme zamanını ayarlayın. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.