MOZAİK TOPLARI
Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
100 gr Çay Çiftlik tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik Çay Çiftlik Süt
1 paket vanilya
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
25 gr kakao (3 yemek kaşığı)
1 çay bardağı ceviz
Dışı için; Hindistan cevizi
Yapılışı: Uygun bir kap içerisinde petibör bisküvileri çok iri olmayacak şekilde kıralım. Sosu için tavaya tereyağını alarak eritelim. Eriyen tereyağının üzerine süt, vanilya, toz şeker ve kakaoyu ekleyerek kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Daha önceden kırdığımız bisküvilerin üzerine ceviz ve ilk sıcaklığı çıkan kakaolu sosu ekleyelim. Bisküvileri çok ezmeden dikkatli bir şekilde karıştıralım. Hazırladığımız harçtan parçalar alarak istediğimiz boyutta elimizde yuvarlayalım. Daha sonra hazırladığımız topların her tarafını hindistan cevizine bulayalım. Mozaik toplarımı buzdolabına kaldırarak 1 saat dinlendirelim. İkramlık mozaik toplarımız servise hazır. Afiyet olsun.
856 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri