Malzemeler:
500 gram makarna
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı Çay Çiftlik tereyağı
3 su bardağı Çay Çiftlik süt
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
2 su bardağı rendelenmiş Çay Çiftlik kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 su bardağı Çay Çiftlik çeçil peyniri
1 su bardağı rendelenmiş Kolot peyniri
1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
2 adet yumurta sarısı
Mac and Cheese Tarifinin Püf Noktası: Makarnanın haşlama süresini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Sosu içine çekmesi için makarnayı soğuk su ile durulamayın. Arzu ettiğiniz ufak şekilli makarna çeşitlerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz.
Yapılışı: Makarnayı kaynar ve tuzlu suda yarı çiğ kalacak şekilde haşlamaya bırakın. Makarnalar haşlanırken derin bir tencerede un ve tereyağı kavurun. Üzerine sütü azar azar ekleyip, sürekli karıştırarak koyu akışkan bir beşamel sos yapın. Sosun altını kısın baharatları ekleyin. Sonrasında rendelenmiş peynirleri ekleyin. Eklerken üzeri içinde tüm peynirlerden ayırmayı unutmayın. Peynirler eriyene kadar karıştırın. Çok koyulaşırsa ara ara süt ekleyebilirsiniz. Makarnayı süzün ve doğruca sosun içine ekleyip karıştırın. Son olarak karışıma yumurta sarılarını da ekleyin ve fırın tepsisine dökün. Kalan peynirleri de üstüne ekleyip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında peynirler kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.