Malzemeler:
3 adet yumurta
2 çay bardağı Çay Çiftlik yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr kadar Çay Çiftlik lor peyniri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kadar ince kıyım doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı kadar ince kıyım doğranmış maydanoz
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı Tuz
Kek kalıbını yağlamak için Çay Çiftlik tereyağı
Yapılışı:
Yumurtaları mikserle köpürünceye kadar çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. İnce kıyım doğranmış maydanoz, dereotu ve lor peynirini ilave edip kaşıkla güzelce karıştırın. Orta boy bir kek kalıbını tercihen tereyağı ile yağlayın ve kalıbın tabanına ve yanlarına bolca susam serpin. Harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun