Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı nişasta
1 lt. Çay Çiftlik süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı Çay Çiftlik sade yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Pirinç unu ve nişastayı sütle birlikte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ve vanilyasını ilave edip 5 dk. daha pişirin ve ocaktan alın. Tepsiyi ocağa koyun. Önce sade yağı eritip pudra şekeri dökün. Ocakta tepsiyi döndürerek kızarmasını sağlayın. Pişen muhallebiden de 1 kepçe tepsiye döküp her yerine eşit gelecek şekilde yayın ve tepsiyi döndürerek iyice kahverengi olana kadar pişirin. Alt zemin iyice kahverengileştikten sonra pişen muhallebiyi üzerine dökün. Tepsiyi önce ıslak bir bezin üzerine koyup beklettikten sonra dolaba kaldırın. İyice soğuduktan sonra dilimleyip tabağa ters çevirerek servis yapın. Afiyet Olsun.