GEMİCİ ÇORBASI
Malzemeler
Çorba İçin:
6 su bardağı et veya tavuk suyu
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Üzerine Dökmek İçin:
1 çorba kaşığı Çay Çiftlik Tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Yapılışı: Yeşil mercimekleri iyice yıkayın ve 1,5 - 2 bardak kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Sonra suyunu süzün. İyice yıkanmış kırmızı mercimeği ve bulguru da ayrı bir tencereye koyun. Yumuşayana kadar haşlayın ve pişince suyunu süzün. Yemeklik doğranmış bir soğanı tencerede biraz yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince tencereye domates salçasını ekleyin. Biraz soğanla salçayı karıştırın ve et suyunu ilave edin. Haşlayıp süzmüş olduğunuz yeşil ve kırmızı mercimekleri tencereye boşaltın, ara sıra karıştırarak pişirin. 15-20 dakika sonra pirinçleri de ilave edin. Malzemeler pişince bir tavada tereyağı veya margarini eritin. Nane ve pul biberi de ilave edip yağda biraz çevirin. En son bu tavadaki malzemeleri tencerede kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve karıştırın. Tadına bakın ve gerekirse biraz tuz, nane, biber ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın ve servis yapın. Afiyet olsun.
8674 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri