BLOG SOSYAL MEDYA

DONDURMALI SANDVİÇ

Malzemeler
Kurabiyesi İçin:
85 gram Çay Çiftlik tereyağı (3,5 yemek kaşığı)
150 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
2 yemek kaşığı pekmez
150 gram un (1 su bardağı+1 yemek kaşığı)
3/4 su bardağı Çay Çiftlik süt
40 gram kakao (2 yemek kaşığı)
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi İçin:
500 gram vanilyalı dondurma
Süslemek İçin:
1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını ve toz şekeri tamamen birleşene kadar çırpın. Un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyerek alın ve karıştırın. Karışımı azar azar tereyağlı karışıma ekleyin. Koyulaştığı noktada azar azar süt ekleyin. Bu işleme süt ve kuru karışım bitene kadar devam edin. Kurabiye hamurunu, aralarında boşluk olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dondurma kaşığı yardımı ile koyun. Aşırı sıkışmaması adına iki defada pişirmenizi tavsiye ederiz. Hamurların sivri kısımlarını, parmağınızı suya bandırıp hafifçe düzleyin ve 190 derecelik sıcak fanlı fırında 9-10 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepsideyken hafifçe tezgaha vurun. Böylelikle biraz daha geniş bir hal alacaklar. Kurabiyeler oda sıcaklığında tamamen soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırın ve bir saat daha dinlendirin. Sertleşen kurabiyelerin arasına vanilyalı dondurma koyun ve sandviç gibi kapatın. Kenarlarını damla çikolataya bulayın ve tek tek streç filmle sarıp tekrar derin dondurucuya kaldırın. Derin dondurucuda iki saat daha bekledikten sonra 1 ay boyunca dilediğiniz zaman sandviçlerinizi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

704 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri

ÜRÜNLER


Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×