Malzemeler
Hamuru için:
1 yumurta
1 çorba kaşığı Çay Çiftlik yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
500 g un
İç için :
250-300 g yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı su
İnce kıyılmış maydanoz (arzuya göre)
Tuz
Karabiber
Pul biber (arzuya göre)
Kızartmak için:
Sıvı yağ (ayçiçek)
Yapılışı:
Hamur için yumurta ,sirke, yoğurt, tuz yoğurma kabınıza alın. Un ve suyu azar azar ekleyerek hamurunuzu elde edin. Hamurunuzu çok iyi yoğurun. Üzerin bez örterek 30 dk kadar dinlendirin.(Hamura işaret parmağınızla bastırdığınızda ,bastırdığınız nokta eski haline dönmeli) Hamur dinlenirken için iç hazırlayalım, kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber ve kıyılmış maydanozunuzu derince bir kaba alın, elinizle yoğurun. En son kıymayı açmak için suyu ekleyin. Hamuru 16 eşit bezeye ayırın, unlayın. Her bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın. Yarısına içi elinizle yayın. İçsiz hamur kısmı, içli kısıma kapatarak yarım ay şekline getirin. Hamurun açık kenarını elinizle bastırarak yapıştırın. Kızartmak için sıvı yağı yayvan tavanıza alın, böreklerinizi arka ön çevirerek kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.