Malzemeler:
2 yemek kaşığı kadar Çay Çiftlik tereyağ
2 yemek kaşığı kadar mısır unu
1 su bardağı su
1 kase Çay Çiftlik çeçil peyniri ya da bu peyniri bulamıyorsanız Çay Çiftlik kaşar peyniri
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Öncelik bir tencerenin içinde iki yemek kaşığı kadar tereyağını eritiyoruz. Sonrasında üstüne mısır ununu da ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Sonrasında tencerenin içine 1 su bardağı ılık suyu döküp sürekli karıştırarak biraz daha pişiriyoruz. Özellikle topak topak olmaması gerekiyor. Bunun için iyi karıştırmamız lazım. Ardından tencerenin içine küçük küçük doğradığımız peynirlerimizi ilave ediyoruz. Bu şekilde bir süre daha karıştırıp kaynamasını sağlıyoruz. En son iyice piştikten sonra ayrı bir yer tereyağını iyice kızdırıyoruz. Pişmiş olan mıhlamanın üstüne kızmış tereyağını da döktükten sonra işlem tamamdır. Bu aşamada küçük bir çatalla kontrol ettikten sonra tuz durumuna göre tuz da ilave edebiliriz. Afiyet olsun.