Malzemeler:
Hamuru için;
1 kg un
tuz
aldığı kadar su
İç malzeme için;
1 kg kıyma
tuz
karabiber
1 adet soğan
1 paket Çay Çiftlik tereyağ ve üzeri için Çay Çiftlik yoğurt
Yapılışı:
Un, su, tuz birlikte pürüzsüz bir hamur elde edelim ,daha sonra masamızın büyüklüğüne göre hamurdan 2 veya 3 beze çıkaralım. Bezeleri yuvarlayıp bir kenarda üzeri ıslak bezle örtülmüş olarak dinlenmeye bırakalım. Kıyma ,soğan, tuz, karabiberi iyice harmanlayalım . Dinlenmiş bezelerimizden birini serdiğimiz bir masa üzerinde oklava ile iyice açalım. Üzerini sıvı yağ ile yağlayalım. Ve çekiştirerek el yardımı ile inceltebildiğimiz kadar inceltelim. (Kenarlarının incelmesi çok önemli) ve en uç kısmına kıymalı harcımızı şerit misali koyalım, hamurun sarkan kısımlarını katlayalım. Erittiğimiz tereyağı ile yağlayalım ve hamurumuzu kol böreği misali kıvıralım. Kıvırdıkça çekin ,hamuru çeke çeke sarın ki incecik döküm döküm olsun. Sarma işlemi bittikten sonra yaklaşık 3 cm genişliğinde kesip tepsiye dizin, bütün bezelere aynı işlemi yapın ve pişirin. Fırından çıkınca üzerine yoğurtlu servis yapın, afiyet olsun.