Malzemeler:
400 gr. yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı kekik
1 adet yufka
Sosu İçin:
3 çorba kaşığı Çay Çiftlik tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Servis İçin:
Çay Çiftlik Yoğurt
Yapılışı:
Kıymayı karıştırma kabına koyun. Soğan ve sarımsağı rendeleyip, baharatlarını ekleyip iyice yoğurun. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Yufkanın yarısını düz zemine yayın ve geniş tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını yufkanın geniş kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin. Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve bıçakla verevine keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin. Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin.Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin. Sos çok koyu olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Beytiler kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sos gezdirip, Çay Çiftlik yoğurt ile servis yapın. Afiyet Olsun.