BLOG SOSYAL MEDYA

BAYAT EKMEK MANTISI

Malzemeler

Köftesi için;

4 su bardağı bayat ekmek ufağı (rondoda çekilmiş)

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı tuz

Pul biber

Toz biber

Nane

Kekik

Gerekirse su (yoğurmak için).

Yoğurt sosu için;

1 kase koyu kıvamlı Çay Çiftlik yoğurt

1-2 diş sarımsak

Tuz.

Üzeri için;

4-5 yemek kaşığı Çay Çiftlik sade yağ

1 çay kaşığı dolusu salça

Pul biber.

Yapılışı:

Ekmekler küçük parçalara bölünüp, robotta çekilir ve karıştırma kabına alınır. Soğan ve sarımsak soyulup rondoda çekilir ve ekmeklerin üzerine eklenir. Daha sonra yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve arzu edilen baharatlar ilave edilip, güzelce yoğrulur. Gerek görülür ise, azar azar su ilave edilip, köfte harcı kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Elde edilen harçtan, cevizden daha küçük parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır ve hafif unlu tepsi içerisine koyulur. Bütün köfteler yuvarlanıp bitirildikten sonra, tepsi sallanır ve köftelerin una bulanması sağlanır. Tavaya sade yağ koyulup kızdırılır ve orta ateşte köftelerin kızarması sağlanır (tavayı yavaş yavaş sallarsanız, köfteler kediliğinden çevriliyor) Kızaran köfteler servis tabağına çıkartılır. Yoğurt sosunu hazırlamak için bir kase koyu kıvamlı yoğurt içerisine, sarımsak rendesi ve tuz eklenip karıştırılır. Küçük bir sos tavasına, salça, sıvı yağ ve pul biber konulup, kavrulur. Servis tabağındaki köftelerin üzerine, yoğurt sosu dökülür ve salçalı yağ gezdirilir. Hazırlanan bayat ekmek mantısı, servise sunulur.

1994 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri

ÜRÜNLER


Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×