Malzemeler
Köftesi için;
4 su bardağı bayat ekmek ufağı (rondoda çekilmiş)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Pul biber
Toz biber
Nane
Kekik
Gerekirse su (yoğurmak için).
Yoğurt sosu için;
1 kase koyu kıvamlı Çay Çiftlik yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz.
Üzeri için;
4-5 yemek kaşığı Çay Çiftlik sade yağ
1 çay kaşığı dolusu salça
Pul biber.
Yapılışı:
Ekmekler küçük parçalara bölünüp, robotta çekilir ve karıştırma kabına alınır. Soğan ve sarımsak soyulup rondoda çekilir ve ekmeklerin üzerine eklenir. Daha sonra yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve arzu edilen baharatlar ilave edilip, güzelce yoğrulur. Gerek görülür ise, azar azar su ilave edilip, köfte harcı kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Elde edilen harçtan, cevizden daha küçük parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır ve hafif unlu tepsi içerisine koyulur. Bütün köfteler yuvarlanıp bitirildikten sonra, tepsi sallanır ve köftelerin una bulanması sağlanır. Tavaya sade yağ koyulup kızdırılır ve orta ateşte köftelerin kızarması sağlanır (tavayı yavaş yavaş sallarsanız, köfteler kediliğinden çevriliyor) Kızaran köfteler servis tabağına çıkartılır. Yoğurt sosunu hazırlamak için bir kase koyu kıvamlı yoğurt içerisine, sarımsak rendesi ve tuz eklenip karıştırılır. Küçük bir sos tavasına, salça, sıvı yağ ve pul biber konulup, kavrulur. Servis tabağındaki köftelerin üzerine, yoğurt sosu dökülür ve salçalı yağ gezdirilir. Hazırlanan bayat ekmek mantısı, servise sunulur.